Zonnebrand

Zonnebrand

zonnebrand

Wat is het?

Zonnebrand is een eerstegraads verbranding van de huid. De kracht van de zon zorgt ervoor dat de huid verbrandt. Dit wordt niet veroorzaakt door de voelbare warmte van de zon, maar door de ultraviolette straling.

Algemene kenmerken van zonnebrand zijn een vuurrode huid, pijn op de verbrande zone, soms met kleine of grote vochtblaasjes op de huid. Zonnebrand is vaak pas merkbaar als het te laat is. Een lichte huid kan in minder dan 15 minuten verbranden. Een donkere huid heeft iets meer weerstand tegen de zon omwille van de aanwezigheid van meer melanine.

Wat zijn de oorzaken?

Zonneschijn bestaat uit 3 soorten zonnestralen; UVB, UVA en IR- stralen.
UVB stralen stimuleren de productie van melanine en dat geeft een “duurzaam” bruin kleurtje in ongeveer 48 uur. Maar ze veroorzaken ook zonnebrand, huiduitslag en uitdroging van de huid. De beschermingsindex tegen UVB is de Sun Protection Factor (SPF)
De huid verbrandt als we geen rekening houden met volgende adviezen:

  • laat de huid wennen tijdens de eerste dagen aan zonblootstelling;
  • gebruik zonnecrème met de juiste factor; dit hangt af van uw huidtype én uw zonnige bestemming;
  • breng zonnecrème aan 30 minuten vooraleer de huid wordt blootgesteld aan de zon;
  • breng voldoende zonnecrème aan en op regelmatige basis (elke 2 uur);
  • vermijd langdurige blootstelling aan de zon;
  • vermijd de heetste uren van de dag (12-14u);

Wat is de oplossing van Diego dalla Palma professional?

sun care

De SUN-lijn van Diego Dalla palma Professional is meer dan alleen zonnebrandcrèmes. Op basis van de meest recente studies over foto-bescherming, maken ze tegelijkertijd gebruik van de voordelen van de zon. Nieuwe geavanceerde UVA-UVB-IR-filters beschermen de huid tegen veroudering en cellulaire schade. Zodat elke huid, ook die van kinderen, kan genieten van een mooi bruin kleurtje.

  • boostertechnologie: verhoogt de prestaties van zonnefilters om de gewenste bescherming te bekomen met een lagere concentratie van filters voor een betere verdraagzaamheid;
  • nieuwe generatie fotostabiele filters: (Tinosorb®M, Tinosorb®S, Uvinul®A plus) voor een uitgebalanceerde UVB-UVA-bescherming in overeenstemming met de Europese aanbevelingen. Deze nieuwe filters presteren beter waardoor we een lagere concentratie nodig hebben voor het zelfde resultaat en ze zijn zeer fotostabiel waardoor de producten niet degraderen in de zon of m.a.w. niet verminderen van kwaliteit.
  • DNA smart protection: een slimme zonnebescherming die de veroudering van de huid tegengaat, het herstel van de huid bevordert en roodheid tegengaat. Deze bescherming stimuleert bovendien de processen van het cellulair DNA-herstel, waaronder herstel van de stamcellen, het kostbare cellulair kapitaal van de huid en de bron van jeugd.​

- Your skin is 90% of your selfie -

Ben je precies een kreeft?
Reageert uw huid gevoelig bij het aanraken?


Contacteer ons voor de oplossing!