Tanden witten

Tanden witten

Hydrahet Facial

Wat is tanden witten ?

Het witten van de tanden werkt via de combinatie van blekende bestanddelen en de energie van het koude licht van de LED-lampen. Met behulp van deze bestanddelen wordt het oppervlak van de tanden gereinigd zonder het tandglazuur te beschadigen.

Zo kan de natuurlijke witte kleur tevoorschijn komen. Er zijn geen neveneffecten verbonden aan een whitening.

In welke gevallen is een whitening aangeraden?

  • Op het moment dat men de aanwezigheid van verkleuring of tand-dyschromie opmerkt zowel extrinsiek als intrinsiek.
  • De extrinsieke tand-dyschromie: Dit is een verkleuring die niet gebonden is aan de structuur van het tandglazuur. Maar voornamelijk veroorzaakt door opstapeling van pigmenten die van buitenaf komen. (Denk aan tabak, koffie, etc.)
  • De intrinsieke of structurele tand-dyschromie: Dit is een verkleuring van het tandglazuur of tandbeen tijdens de groei van de tanden.
  • De kleur van de tanden verandert bij het ouder worden (natuurlijke geelkleuring). Deze vorm van verkleuring die opvallender wordt bij het ouder worden is het meest voorkomende en geeft het beste resultaat op een whitening.
  • Tanden die in het verleden een trauma hebben ondergaan (vaak bij een schok in de kindertijd) en die ontzenuwd werden, verkleuren vaak en ontsieren het gebit.

Hoe kan LED-verlichting voor wittere tanden zorgen?

Over het algemeen is slechts één bezoek nodig aan uw specialist om de tanden efficiënt te witten. De gel bevat tand blekende componenten die veel efficiënter werken dan deze die u over het algemeen in de handel vindt. Na het aanbrengen van de gel op het gebit, wordt deze blootgesteld aan de speciale LED verlichting, waardoor de diepgaande reiniging van de tanden gemakkelijker wordt. Een dergelijke behandeling duurt slechts 21 minuten en de resultaten zijn snel zichtbaar.

Wanneer zie je het resultaat?

De resultaten zijn na 20 minuten al zichtbaar. De resultaten zijn wel afhankelijk van persoon tot persoon en kan variëren van 2 tot 9 tinten bleker na 1 behandeling.

Hoelang zullen mijn tanden wit blijven na de behandeling?

Dit is afhankelijk van de persoon en zijn mondhygiëne. Om de witheid van de tanden langer te behouden is het aangeraden om alle voedingsmiddelen die vlekken op de tanden kunnen veroorzaken zoveel mogelijk te vermijden zoals: thee, koffie, tabak en rode wijn ...

Wanneer wordt het witten van tanden afgeraden?

Grijze en zwarte tanden zijn moeilijker om te witten dan gele tanden. Het wordt afgeraden om de tanden te witten op uitneembare kunstgebitten, alsook op recent geplaatste kronen. Tanden witten bij zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, diabetici en huidkankerpatiënten wordt afgeraden. In sommige gevallen zal uw specialist u afraden om uw tanden te bleken. Dit kan wanneer er gaatjes of onregelmatigheden te zien zijn aan de tanden.

Na de behandeling

Wacht tot 4 uur na de behandeling om iets te eten of te drinken of te roken, LET OP: De eerste 24u niet in aanraking komen met sterk gekleurde voeding of dranken.

Prijs

  • Tanden Witten Basix (20min): 65EUR
  • Tanden Witten Diamond (40min): 85EUR

Krijg 10% korting

Boek u een afspraak in de maand maart & geniet u van 10% korting op het witten van tanden.