Jeugdacne

Jeugdacne

jeugdacne

Wat is het?

Je krijgt puistjes in het gezicht, op de rug, schouders of borst. Kenmerkend voor acne zijn mee-eters (comedonen); er vormt zich een wit bultje op de talgklier, dat later zwart kan worden. Is de talgklier ontstoken, dan ontstaat er een rood puistje (papel) met uiteindelijk vaak een geel kopje (pustel). Dit kan openbarsten en genezen met vorming van een litteken.

De aandoening komt vooral voor tussen de leeftijd van 15 tot 24 jaar. Acne komt op steeds jongere leeftijd voor, omdat kinderen vroeger in de puberteit komen. Meestal geneest acne spontaan rond het 25e levensjaar. Tijdens de acne-periode is het belangrijk om de huid goed te reinigen en verzorgen zodat acne vermindert of zelfs verdwijnt.

Wat zijn de oorzaken?

De aandoening begint typisch in de puberteit onder invloed van hormonale veranderingen. Bij de ene blijft het beperkt tot enkele puistjes, bij de andere is de acne een uitgebreide huidaandoening. De verschillende oorzaken hiervan zijn:

  • toename van talgproductie
  • verhoorning van de huid: d.w.z. een toename van opgehoopte huidcellen (dikker worden van de huid) die de afvoer van het huideigen talg belemmeren of blokkeren; waardoor de talgklier verstopt.
  • verdere besmetting op de huid (door de propioni bacterie) die verantwoordelijk is voor de verdere verspreiding van acne. De natuurlijke bacterieflora op de huid wordt verstoord en veroorzaakt ontstekingen.

Wat is de oplossing van Diego dalla Palma professional?

24h-matifying-cream-pore-perfecting-serum

Met de juiste actieve bestanddelen in cosmetica en verzorgingen kunnen de meeste vormen van acne onder controle gehouden worden, zodat ook jongeren kunnen genieten van een mooie, egale huid.

  • zwavel gebaseerde aminozuren: hebben een zuiverende werking en regelen de talgproductie
  • Bakuchiol ACN complex: normaliseert de talgafscheiding, vermindert irritatie, verfijnt de huidstructuur door verwijde poriën te doen krimpen en door onvolkomenheden en een ongelijke teint te herstellen
  • probiotische lactobacillus: de huid heeft een natuurlijke “ecoflora” die opgebouwd is uit nuttige bacteriën. Vervuiling, stress, onevenwichtige voeding, toename van talgproductie en schadelijke bacteriën en frequent gebruik van agressieve reinigingsmiddelen - vooral bij de behandeling van een onzuivere huid - leiden tot een wijziging van de “ecoflora” met aanzienlijke consequenties in de verschillende huidlagen. Het gebruik van probiotische lactobacillus (of melkzuurbacteriën) gaat de groei van de ongewenste bacteriën tegen om zo de huid opnieuw in balans te brengen
  • salicylzuur: exfoliërend en anti-bacterieel​

- Your skin is 90% of your selfie -

Krijgen zelfs die foto-filters uw acne niet gecamoufleerd?


Contacteer ons voor de oplossing!