Acne op latere leeftijd

Acne op latere leeftijd

Acne op latere leeftijd

Wat is het?

En dan hebben we het niet over dat vervelende puistje tijdens de periode van de maand, maar een serieuze opstoot van pukkels, hoewel de pubertijd toch al ver achter je ligt.

Dit probleem lijkt hetzelfde als acne in de puberteit, maar is zichtbaar op andere plaatsen. Tijdens de pubertijd is acne zichtbaar op voorhoofd, wangen en neus. Terwijl op latere leeftijd acne voorkomt op de kaaklijn, kin en hals.

Wat zijn de oorzaken?

Een opstoot van acne bij volwassenen is niet zomaar een uitloper van de huidproblemen die ze hadden als tiener. Vandaag sukkelen meer en meer vrouwen met een onzuivere huid. Dit suggereert dat we de oorzaken moeten gaan zoeken in de hedendaagse levensstijl.
Stress, slaaptekort, luchtvervuiling, verkeerde voeding en UV-straling: het zijn kenmerken van de 21e eeuw die een grote invloed hebben op onze huid.

Of het nu stress, slaaptekort, ongezonde voeding, PMS is, het proces is hetzelfde: het cortisolgehalte - ook wel stresshormoon genoemd - stijgt en wordt afgebroken tot testosteron. Hierdoor is er een verhoogde talgproductie, wat zorgt voor een uitbraak van acne.


Wat is de oplossing van Diego dalla Palma professional?

24h-matifying-cream

Hoe verleidelijk ook, ga niet aan de slag met scrubs en borstels op het gelaat als de huid vettig of onrustig is. Verzorg de huid met zachtheid!
De huid van volwassen vrouwen heeft een andere verzorging nodig. De huid gaat zich moeilijker herstellen, waardoor de symptomen steeds erger worden en het moeilijker wordt om het effectief op te lossen.
Diego dalla Palma professional heeft een selectie van actieve ingrediënten bepaald zodat ook vrouwen met hormonale schommelingen kunnen genieten van een zuivere en mooie huid.

  • zwavel gebaseerde aminozuren: hebben een zuiverende werking en regelen de talgproductie;
  • Bakuchiol ACN complex: normaliseert de talgafscheiding, vermindert irritatie, verfijnt de huidstructuur door verwijde poriën te doen krimpen en door onvolkomenheden en een ongelijke teint te herstellen;
  • probiotische lactobacillus: de huid heeft een natuurlijke “ecoflora” die opgebouwd is uit nuttige bacteriën. Vervuiling, stress, onevenwichtige voeding, toename van talgproductie en schadelijke bacteriën, en het frequente gebruik van agressieve reinigingsmiddelen - vooral bij de behandeling van een onzuivere huid - leiden tot een wijziging van de “ecoflora” met aanzienlijke consequenties op alle niveaus in de verschillende huidlagen. Het gebruik van probiotische lactobacillus (of melkzuurbacteriën) gaat de groei van de ongewenste bacteriën tegen om zo de huid opnieuw in balans te brengen;
  • no-a.g.e.s peptide: beschermt collageen- en elastinevezels tegen het afbraakproces veroorzaakt door suikers;
  • hyaluronzuur: een belangrijk structureel en functioneel component van de huid. Het is het hoofdbestanddeel van de dermis - de binnenste laag die de huid ondersteunt - en zorgt voor het behoud van haar stevigheid en volheid. Het maakt de huid gladder, verzacht rimpels en fijne lijntjes.
  • Azelaïnezuur: gaat de verspreiding van bacteriën in verband met acne tegen en voorkomt de vorming van nieuwe comedonen;
  • vitamine PP: verlichtende, talg-normaliserende en ontstekingsremmende eigenschappen.

- Your skin is 90% of your selfie -

Vindt u het ook vervelend dat mensen kijken
​naar uw roodheid i.p.v. naar u?


Contacteer ons voor de oplossing!